Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dagcursus autisme in Sittard

13 november, 2019 |10:00 - 15:30

Op 13 november a.s. geeft autismedeskundige Frans Coolen de cursus ‘Inzicht in autisme’ bij Burgerkracht Limburg. Het is een dagcursus voor iedereen die meer wil begrijpen van autisme.

Autisme zorgt maar al te vaak voor onbegrip. Of dat nu op school, universiteit, op het werk of in het sociale verkeer is. Meestal is dat geen onwil, maar komt het gewoon omdat we niet weten hoe iemand met autisme denkt en functioneert. Bovendien uit het autisme zich bij iedereen weer anders, ondanks de gemeenschappelijk kenmerken.

Frans Coolen leert familieleden en professionals daarom te kijken naar de persoon met autisme. Naar de kwetsbaarheden, maar zeker ook de mogelijkheden achter de beperking.

In de cursus gaat de docent in op wat autisme precies is, apart gedrag en probleemgedrag en waarom dat optreedt. Extra aandacht is er voor de communicatie. De cursus is zinvol voor iedereen die in privéleven of werk te maken heeft met autisme: ouders, partners, docenten en hulpverleners. De kosten zijn laagdrempelig.

Info en aanmelden:    www.intoautisme.nl

 

Gegevens

Datum:
13 november, 2019
Tijd:
10:00 - 15:30
Site:
www.intoautisme.nl

Locatie

Burgerkracht Limburg
Mercator 1
Sittard, 6135 KW Nederland

Organisator

Intoautisme
Telefoon
0610894956
E-mail
publiciteit.intoautisme@gmail.com
Bekijk de site van Organisator